Open Monumentendagen 2016

Open Monumentendag Heemstede 10 en 11 september.

Ook dit jaar organiseert de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek in samenwerking met eigenaren van enkele monumenten weer tal van activiteiten. In de pdf een overzicht van monumenten die speciaal voor u hun deuren openen.

Nieuwsbrief september 2016

Samen met Scoutinggroep St. Paschalis Baylon kunt u een tekenwaterval maken voor het Fonteynhuis bij MariГ«nheuvel.

Flyer tekenwaterval

Open Monumentendag 2016 staat in het teken van Iconen en Symbolen.

Daarmee verwijzen we naar beelden en tekens met een bijzonder extra betekenis die zichzelf overstijgt. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliГ«fs, in schilderijen.

De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en buitenplaatsen.

Stuk voor stuk staan ze symbool voor onze cultuur, nauw verbonden met onze individuele en nationale identiteit. Ook Heemstede en Bennebroek kent vele iconen en symbolen.

Denk eens aan het graf van Adriaan Pauw in de Oude kerk op het Wilhelminaplein. Het graf van ds. Talma op de begraafplaats bij de Hervormde kerk op de Binnenweg in Bennebroek, zo ook de pauw op de toren van deze kerk.

Vele iconen en symbolen vinden we in kerken maar ook op gevelstenen en bijzondere plekken in onze omgeving.

Open monumenten op zaterdag 10 september van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Bakkershuisje uit de 17 eeuw: Bleekersvaart 23.

Doopsgezinde kerk de Kleine Vermaning. Postlaan 16.

Oude kerk en de grafkelder van Adriaan Pauw. Wilhelminaplein 12.

Pinksterkerk:Camplaan 18. Tot 11.30 uur houdt het Heemsteeds Philharmonisch orkest een inlooprepetitie.

Rijtuigenmuseum van Schagen: Achterweg 34

Molentje Groenendaal: Burg.van Rappardlaan 1.

Tuin huis te Manpad: Herenweg 7/11.

Open Monumenten op zondag 11 september.

Waternetmuseum het Pompstation: Leidsevaart 73. Open 10.30 uur tot 16.30 uur.

Onze Lieve Vrouwe Hemelvaartkerk: Valkenburgplein. Open 14.00 uur tot 16.00 uur.

Foto's Theo Out