Ons tijdschrift HeerlijkHeden

HeerlijkHeden is het kwartaaltijdschrift van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek. Het verschijnt sinds 1973, vanaf 1999 onder deze naam. De naam van het tijdschrift HeerlijkHeden verwijst naar de heerlijkheden Heemstede en Bennebroek, die in de voorbije eeuwen onder het gezag van een ambachtsheer stonden. De H, twee keer als hoofdletter geschreven, geeft aan dat het ook ‘heden’ nog ‘heerlijk’ is in Heemstede of Bennebroek te wonen.

Afwisselend en leesbaar

In HeerlijkHeden vindt u een interessante, leesbare en afwisselende mix aan artikelen en wetenswaardigheden over de geschiedenis van Heemstede en Bennebroek. Het blad bevat tal van afbeeldingen en foto’s, waarvan veel in full colour. Mensen met een interessant verhaal komen aan bod.
We vertellen over eventuele bouw- en ontwikkelingsplannen in Heemstede en Bennebroek, over bedreigde en karakteristieke panden en monumenten. Wat is er voor nieuws vanuit het bestuur? Waarmee houdt onze Commissie Karakterbehoud zich bezig? Wat staan er voor bijeenkomsten en excursies gepland?
HeerlijkHeden verschijnt in de regel in de maanden januari, april, juli en oktober van ieder jaar.

Groot formaat en full colour

Tot nummer 149 kwam Heerlijkheden uit in het formaat 17 x 24 cm. Vanaf nummer 150 (november 2011) verschijnt HeerlijkHeden op A-4 formaat, met minimaal 48 pagina’s en in full colour, zodat de vele afbeeldingen en foto’s volledig tot hun recht komen.
In het menu ‘Ons tijdschrift HeerlijkHeden’ kunt u recente nummers inzien, zoeken in oude nummers, en nummers bestellen.

Neem contact op met de redactie: redactie@hv-hb.nl

Naar boven