Jaarprogramma 2018

Jaarprogramma 2018 Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek

Ook in 2018 onderneemt en organiseert de HVHB verschillende activiteiten, vanzelfsprekend ook in ons Pomphuis naast de watertoren. Veel van ons jaarprogramma 2018 staat al vast, maar sommige activiteiten worden nog nader gepland. Wijzigingen in het programma zijn altijd mogelijk, raadpleeg daarom regelmatig de website. En geef u op voor onze e-mail nieuwsbrief!

Recente activiteiten:

13 februari Excursie De Tiltenberg, Vogelenzang
21 februari Koffie met HeerlijkHeden (over villa Eikenrode en haardsteentjes)
27 maart Lezing over architect Jan Stuyt
3 mei Wandeling op het terrein van GGZinGeest

Komende activiteiten:

16 mei - Koffie met HeerlijkHeden, 14.30 u in het Pomphuis (bij de watertoren)

Na de goed bezochte en geanimeerde eerste Koffie met HeerlijkHeden-bijeenkomst in februari binnenkort de volgende: op 16 mei.

Die staat in het teken van de muziektent van Groenendaal en van de tentoonstelling over de Flora’s. Lenie ’t Hooft, in de jaren negentig een van de leden van de programmacommissie van de muziektent, weet van alles te vertellen over de diverse concerten en alles daaromheen. We laten ook een film van ca. 10 minuten zien.
Ruud van der Molen geeft ons een inkijkje in zijn bijzondere verzameling posters, affiches en souvenirs van de Flora-tentoonstellingen die in 1923, 1935 en 1953 in Groenendaal gehouden zijn. Die middag is ook de door Ruud samengestelde tentoonstelling over de Flora’s in het Pomphuis te bezoeken.

Wij zijn ook benieuwd naar uw herinneringen aan de Flora’s en de muziektent. En heeft u daar misschien nog mooie foto’s van? Neem ze mee, zodat we ze kunnen bekijken en erover kunnen praten. Eventueel kunnen we ze digitaliseren.

U bent van harte welkom woensdagmiddag 16 mei. We beginnen om 14.30 uur in het Pomphuis. Graag van tevoren even aanmelden bij Ellen Kerkvliet, 023 5383690 of ellenkerkvliet@gmail.com.

27 mei - Voorjaarsmarkt Binnenweg/Raadhuisstraat, stand HVHB
De HVHB staat hier met een stand. Komt u even langs om een praatje te maken en de laatste nieuwtjes van de vereniging te horen?

4 t/m 8 juni - Maatschappelijke stage 4de klas Hageveld
Het eindresultaat hiervan wordt vertoond op de Najaarsbijeenkomst van 8 november.

7 juni - Voorjaarsbijeenkomst HVHB, raadhuis Heemstede
Belangrijkste programmaonderdelen zijn de lezing over Berkenrode (over de geschiedenis van de buitenplaats en over plannen om het park op te knappen) en de uitreiking van de Burgemeester David Eliza van Lennep Erfgoedprijs 2018. Voor het volledige programma, zie hier

augustus - Wandeling door de Burgwalbuurt in Haarlem

8 september - Open Monumentendag en Open dag nieuwe bewoners Heemstede