Jaarprogramma 2018

Jaarprogramma 2018 Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek

Ook in 2018 onderneemt en organiseert de HVHB verschillende activiteiten, vanzelfsprekend ook in ons Pomphuis naast de watertoren. Veel van ons jaarprogramma 2018 staat al vast, maar sommige activiteiten worden nog nader gepland. Wijzigingen in het programma zijn altijd mogelijk, raadpleeg daarom regelmatig de website. En geef u op voor onze e-mail nieuwsbrief!

Recente activiteiten:

13 februari Excursie De Tiltenberg, Vogelenzang
21 februari Koffie met HeerlijkHeden (over villa Eikenrode en haardsteentjes)
27 maart Lezing over architect Jan Stuyt
3 mei Wandeling op het terrein van GGZinGeest
16 mei - Koffie met HeerlijkHeden, Pomphuis (bij de watertoren)
27 mei - Voorjaarsmarkt Binnenweg/Raadhuisstraat
4 t/m 8 juni - Maatschappelijke stage 4de klas Hageveld (het eindresultaat hiervan wordt vertoond op de Najaarsbijeenkomst van 8 november)
7 juni - Voorjaarsbijeenkomst HVHB
15 augustus - Wandeling door de Burgwalbuurt in Haarlem
8 en 9 september - Open Monumentendag en Open dag nieuwe bewoners Heemstede
26 september - Koffie met HeerlijkHeden, 14.30-16 uur, Pomphuis

8 november - Najaarsbijeenkomst HVHB, Trefpunt Bennebroek
Aanvang 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Onderwerpen
• filmpje maatschappelijke stage Hageveld
• bestuursmededelingen en jaarprogramma
• presentatie foto’s herinrichting Herenweg in 1926-1928, gecombineerd met situatie nu
• en als belangrijkste onderdeel: Martin Bunnik met een presentatie over GGZIngeest/Vogelenzang vroeger en nu wegens herbestemming van dit gebied
• borrel na afloop

Klik hier voor het volledige programma

14 november - Koffie met HeerlijkHeden over het Duin
Op woensdagmiddag 14 november om 14.30 uur (inloop vanaf 14.15 u) organiseren wij in het Pomphuis weer een ‘Koffie met HeerlijkHeden’. Martin Bunnik vertelt dan nog meer over de wijk het Duin en laat mooie foto’s zien van een aantal architectonisch bijzondere huizen.. Komt u ook eens langs op deze gezellige informele bijeenkomst, waar u ook terecht kunt voor vragen of suggesties voor artikelen? Omdat onze ruimte beperkt is het noodzakelijk om u van tevoren op te geven. Geef dan ook aan of u alleen komt of met meer mensen.

Opgeven bij Ellen Kerkvliet, 023 538 3690 of ellenkerkvliet@gmail.com.

16 november - Excursie NZH Vervoer Museum
Het NZH Vervoer Museum was tot de zomer van 2015 te vinden op het remiseterrein aan de Leidsevaart in Haarlem. Omdat op die plek een nieuwe woonwijk kwam, moest het museum een nieuw onderkomen vinden. In april 2016 werd het vernieuwde en uitgebreide museum geopend in de Waarderpolder. Het is echt een museum voor liefhebbers en verzamelaars en het wordt geheel gerund door vrijwilligers die bij de NZH gewerkt hebben als chauffeur, monteur of conducteur. Allemaal  mensen die bewogen kunnen vertellen over de unieke collectie bussen en trams en over de werkplaats. Alvast virtueel een kijkje nemen? Dat kan op www.nzh-vervoermuseum.nl.

Opgeven bij Tina Mascini, 023 528 64 96 of t.mascini@quicknet.nl.