Kandidaten Erfgoedprijs 2019

Gezocht: kandidaten voor de Erfgoedprijs

Dit jaar reikt de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek voor de vijfde keer de Burgemeester David Eliza van Lennep Erfgoedprijs uit. Deze prijs wordt sinds 2015 toegekend om initiatieven op het gebied van cultureel erfgoed in Heemstede en Bennebroek te belonen. Eerdere winnaars waren de Trambrug in Bennebroek, de gereconstrueerde winkelpui Zijlstra Raadhuisstraat 49, het Wapen van Heemstede aan het Wilhelminaplein en het tot appartementen omgebouwde St. Luciaklooster in Bennebroek. De prijs is een speciaal voor dit doel en in opdracht van de HVHB vervaardigde penning. De ontwerpster en edelsmid mevrouw Christine van der Velden maakte voor elk jaar een ander model.

Wilt u ook een object, een persoon of instantie kandideren voor de erfgoedprijs? Dat kan! De jury maakt graag een keuze uit een breed aanbod. Denkt u bijvoorbeeld aan de restauratie van een historisch gebouw, de (her)inrichting van een landschap, een publicatie of aan andere initiatieven. Op www.hv-hb.nl en in het meest recente nummer van HeerlijkHeden (179) vindt u meer informatie over de Erfgoedprijs. Daarin leest u ook het interview met de juryleden. Kandidaten kunnen tot 28 februari 2019 worden ingediend bij de secretaris van de jury via m.de.bruijn49@kpnplanet.nl

Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek
www-hv-hb.nl