Tentoonstelling Laimböck

Tentoonstelling Laimböck: een Heemsteedse firma van wereldfaam

Op zaterdag 8 juni 2019 opende Ruud Laimböck, de voormalig directeur van de beroemde handschoenenfirma Laimböck, in het Pomphuis naast de watertoren in Heemstede een tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van dit bedrijf en vooral de Heemsteedse jaren.

De Laimböcks hebben gedurende tachtig jaar, komend uit het Zillertal in Oostenrijk, heel wat mensen voorzien van warme handen. Het karakteristieke pand aan de Herenweg 133 was jarenlang in gebruik voor de productie van de overbekende en kwalitatief prachtige handschoenen.

De tentoonstelling in het Pomphuis werd druk bezocht. Veel mensen herkenden familieleden en vrienden op de foto’s, want tal van Heemstedenaren en mensen uit de Bollenstreek hebben bij dit bedrijf een geschiedenis als ontwerper, verkoper, coupeur of naaister.

Mocht u meer willen weten over Laimböck: een artikel hierover is verschenen in het tijdschrift HeerlijkHeden (nummer 180) van de vereniging, tot eind juli verkrijgbaar bij de boekhandels in Heemstede en daarna nog bij de HVHB.

Hieronder treft u een aantal krantenartikelen aan naar aanleiding van de tentoonstelling

Haarlems Dagblad 7 juni 2019

Heemsteder 5 juni 2019