Landschapspark Hageveld winnaar Erfgoedprijs 2019

Landschapspark Hageveld winnaar Erfgoedprijs 2019

Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek in een bomvolle burgerzaal van het Raadhuis maakte juryvoorzitter Olga van der Klooster de winnaar bekend van de Burgemeester David Eliza van Lennep Erfgoedprijs. Deze prijs is in 2015 ingesteld door de HVHB om behoud een versterking van cultureel erfgoed te stimuleren en wordt jaarlijks uitgereikt.

Winnaar van dit jaar werd het team Groenbeheer voor onderhoud, herstel en instandhouding van het resterende Engelse park op Hageveld, een fraai voorbeeld van de Engelse landschapsstijl uit de 19e eeuw. Een speciale penning, gemaakt door de Heemsteedse kunstenares Christine van der Velden werd overhandigd aan Kees Stokman.

Voor de twee andere genomineerden, de gemeente Heemstede voor de herinrichting van het Wilhelminaplein en het parochieteam en de gebouwencommissie OLV Hemelvaart Valkenburgerplein voor onderhoud, herstel en instandhouding van deze kerk was er een oorkonde.

Deel van het landschapspark op Hageveld.

Doorkijk in het landschapspark op Hageveld.

Kees Stokman ontvangt de erfgoedprijs uit handen van Olga van der Klooster (foto Harry Opheikens)

Dit is de heer Wim van Riet. Meneer van Riet coördineert en bestiert het onderhoud van het stukje Engelse landschapspark dat van de appartement-bewoners is. Namens de jury ook aan hem een oorkonde uitgereikt. Hij is er heel verguld mee. Kees Stokman heeft een foto van de penning gemaakt en die hangt nu in de hal van Hageveld. De penning zelf is opgeborgen in het trofeeënkastje van de school, vertelde hij me.

Haarlems Dagblad 7 juni 2019

Heemsteder 12 juni 2019

Heemsteds Weekblad 12 juni 2019

Автор статьи: Harry Opheikens, HTTPS://HV-HB.NL

Datum: 11:30 11.06.2019
E-mail*
Meer info
Что отправить?Статью целиком Анонс
 
Naar boven