Onze overige publicaties

Sinds de oprichting in 1947 heeft de Vereniging Oud Heemstede-Bennebroek, vanaf 2009 Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, diverse publicaties uitgegeven. Hiermee voldoen we aan een van onze kerntaken: het geven van informatie aan leden en niet-leden over de geschiedenis van Heemstede en Bennebroek.

Een aantal van onze publicaties is nog uit voorraad leverbaar. Neem contact met ons op om een bestelling te doen. Daarna kunt u ze bij ons afhalen of via de post (tegen extra porto- en verpakkingskosten) thuis ontvangen.

Klik op de afbeeldingen hieronder voor meer informatie en om een deel van de boeken in te zien.

1. Groenendaal, van buitenplaats tot wandelbos (€ 24,95 - voor abonnees/leden € 19,95)
  2. Binnenweg en Raadhuisstraat, van "wildernisse" tot winkelstraat (€ 24,95 – voor abonnees/leden € 19,95)
  3. Monumenten van Heemstede en Bennebroek – opnieuw een keuze uit de parels van de Heerlijkheden (€ 12)
  4. Heemstede na de grenswijziging (€ 6)
  5. Heemstede, Berkenrode en Bennebroek; drie heerlijkheden in Zuid-Kennemerland (€ 8)
  6. Adriaan Pauw (1585-1653), staatsman en ambachtsheer (uitverkocht)
  7. Vier eeuwen Voorkoekoek – Ipenrode: een historische buitenplaats in Heemstede (uitverkocht)
  8. De geschiedenis van het buitengoed Bosbeek in Heemstede en van het adellijk geslacht Van Merlen (€ 6)
  9. Ons dorp Heemstede en Bennebroek (uitverkocht)

Vermelde prijzen inclusief BTW en exclusief eventuele porto- en verpakkingskosten.

Naast deze publicaties is er nog meer uit voorraad leverbaar:

Klik hier voor een overzicht van alle eerder uitgegeven publicaties, waarvan een aantal nog voorradig