Najaarsbijeenkomst 19 november a.s.

Bijeenkomst in het teken van nieuwe monumenten en oude filmpjes

Op donderdag 19 november 2015 houdt de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB) haar Najaarsbijeenkomst in Het Trefpunt aan het Akonietenplein in Bennebroek. Het programma begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor koffie of thee.

Tijdens deze bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

Nieuwe monumenten: architectuurhistoricus Wim de Wagt houdt met veel fotomateriaal een inleiding over wat er gebouwd is in Heemstede en Bennebroek tijdens de wederopbouwperiode (1945-1970). Een aantal ervan worden door de HVHB voorgedragen voor plaatsing op de gemeentelijke monumentenlijst.

Vertoning historisch filmmateriaal: aan de HVHB geschonken films over Heemstede uit particulier bezit, tot op heden nog niet vertoond.

Presentatie restauratie en verbouwing Sint Luciaklooster: Juan Christoffels zal laten zien hoe het Sint Luciaklooster in Bennebroek wordt gerestaureerd en omgebouwd tot een complex van gezinswoningen en appartementen.

Na afloop, rond 21.45 uur, is er zoals gebruikelijk de gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje en een hapje. Leden en niet-leden zijn van harte welkom, toegang is gratis.

Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek

Uit de Heemsteder van 24 november 2015