Open Monumentendagen 2017

Open Monumentendag 9 september, Heemstede

Het thema van Open Monumentendag 2017 is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en verbindt tevens uiteenlopende historische perioden met heden.

Ook dit jaar organiseert de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek in samenwerking met eigenaren van enkele monumenten weer tal van activiteiten. Hieronder een kort overzicht van monumenten die op 9 september van 11 tot 15 uur speciaal voor u hun deuren openen.

Hier vindt u uitgebreidere informatie.

• Oude Kerk en de grafkelder van Adriaan Pauw, Wilhelminaplein 12.
  • Rijtuigenmuseum van Schagen, Achterweg 34.
  • Pinksterkerk, Camplaan 18.
  • Doopsgezinde kerk de Kleine Vermaning, Postlaan 16.
  • Raadhuis, Raadhuisplein (12-15 uur).
  • Bakkershuisje, Bleekersvaart 23.
  • Molentje Groenendaal, Burg.van Rappardlaan 1.
  • De Dinkelhoeve, Herenweg 61.
  • Oude Meelfabriek, Glipperdreef 95.
  • Kom in mijn tuin, Herenweg 16
  • Waternetmuseum het Pompstation, Leidsevaartweg 73 (11-16 uur)
  • Tuin Huis te Manpad, Herenweg 7/11 (za en zo 10-16 uur).
  • Hartekamp, zaterdag en zondag van 10-16 uur

Foto Theo Out

Open Monumentendag zaterdag 9 september kun je mee in de knalgele NZH-bus uit 1967 voor een rondrit door historisch Heemstede. Organisator: Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek. Speciaal voor deze dag is er weer – net als vroeger - een bushalte op de Binnenweg, voor Gall & Gall tegenover de Hema.

Foto NZH vervoermuseum

De eerste rit is om 10.30 uur vanaf halte Binnenweg. Om 11.30 uur is er een rit vanaf het Raadhuis speciaal voor de nieuwe inwoners van Heemstede, die die ochtend daar ontvangen worden. De derde rit is om 12.30 uur vanaf halte Binnenweg en vervolgens elke drie kwartier daar tot uiterlijk 16.00 uur. De Teisterband zal bij de bushalte spelen van 13.00 tot 14.00 uur. Tijdens de rit, die ongeveer 45 minuten duurt, geven vrijwilligers van de HVHB toelichting over de geschiedenis van Heemstede en over wat u onderweg allemaal ziet.

De Teisterband speelt:

om 11.00 uur bij het Raadhuis voor de nieuwe bewoners